23.12.13

מתחמם, מתחמם...

ידענו שאם נגיד את זה מספיק פעמים זה גם יקרה!



הימים אמנם שימשיים ונטולי עננים, אבל זה בדיוק מה שהופך את הערבים לקרים במיוחד, ומחייב הסתגרות בבית משעה מוקדמת מאוד.
ואם כבר קר ומסתגרים - אין על מרק חם וסמיך לשמח את הלב.

הפעם מתכון למרק כתום עם תוספת נאה וטעימה ביותר של קרוטונים תוצרת בית.




















כפי שקורה לא מעט פעמים, לא היו לנו את כל החומרים כמו במתכון ועשינו כמה שינויים בהתאם למלאי הירקות
שהיו במטבח.

יצא טעים להפליא!











מרק כתום נוסח בין השבילים

1 בצל לבן יבש קצוץ בינוני
1 בצל סגול קצוץ בינוני
2 שיני שום כתושות
1 בטטה מאד גדולה חתוכה לקוביות
1 תפו"א בינוני
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
1/2 כפית כמון
2 כפיות כורכום
2 - 1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
2 כף שמן זית

להגשה: שמנת לבישול, וקצת טימין טרי

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל מוסיפים מעט מלח, ואז הוא מגיר את הנוזלים שלו, מתרכך והופך שקוף.
    מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2. מוסיפים את הבטטה, התפו"א והגזר ומטגנים עוד שתי דקות.
3. מוסיפים את העדשים ומכסים במים עד כס"מ אחד מעל קו הירקות. מתבלים.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דקות או עד שהגזר רך.
5. מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים כף של שמן זית.
6. טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם אחיד, ומתקנים את התיבול.




לקרוטונים:
חותכים לחם לקוביות, מתבלים לפי מה שאוהבים (אם תשימו את מה שבתמונה - תיהיו בטוחים שפיצחנו את המתכון לביסלי גריל), מכניסים לתנור על חום גבוה מאוד במצב גריל ל2-3 דק' בלבד! (שימו טיימר - זה קורה מהר מאוד!)
לפיתות - פשוט חיתכו את הפיתה לחצי, חלקו כל חצי לרבעים, תבלו והכניסו לתנור.
מומלץ להכין קרוב למועד ההגשה, כדי שיישארו פריכים.
אנחנו די בטוחות שזה יעבוד גם עם מרקים אחרים שאתם אוהבים.

תראו, יצא לנו עוד פוסט כתום.
בתיאבון! 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה