19.1.14

משוגעים על פקאנים

כבר חודשיים שאנחנו מסתובבים עם העיניים באדמה. זו לא עצבות של חורף (מילא היה חורף - אז היה את מי להאשים) - אנחנו אוספים פקאנים. מהעץ שמול הבית, ומזה שעל השביל בדרך לגן. כל רוח משאירה לנו מנה חדשה, והשקיות מתמלאות ומתרוקנות. ומתמלאות.
בטיול שבת למטע הפקאנים, הוחלט שצריך כבר לעשות משהו עם כל הפקאנים האלה.

אז אספנו קצת




ואכלנו קצת















וחיפשנו עוד קצת



































ובסוף החלטנו להכין פאי אגוזים ולחזור לכאן כדי לספר לכם עליו.
















המתכון המקורי מופיע כאן.
התרגום לפניכם.
אם אתם מכירים (ואוהבים) את הפאיים המתוקים והנפוצים במחוזותינו - זה לא זה. (אחד כזה ממש טוב אתם יכולים למצוא כאן). הפאי הזה משלב מתיקות מעודנת ומליחות, והוא משתבח כעבור יום יומיים.

פאי אגוזים ומייפל מתורגם (מתוך הבלוג Love Cake)
לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 סמ'

לבצק
1/2 1 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון

במעבד מזון: שמים קמח, סוכר, מלח וחמאה ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים חלמון, ואם צריך עוד כף + של מים קרים, ומעבדים בפולסים רק עד שמתחיל להתגבש לבצק.
מוציאים מקערת המעבד, מאחדים קלות ויוצרים צורת דיסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (עד יומיים).
מוציאים מהמקרר, מרדדים (הכי נוח בין 2 ניירות אפייה) לעיגול מעט גדול מקוטר התבנית. מניחים על התבנית, מהדקים ומיישרים את הקצוות. מכניסים למקרר ל30 דק' לפחות (או למקפים ל - 15 דקות).

למלית:
45 גר' חמאה מומסת לאחר צינון קל.
3/4 כוס סירופ מייפל (לא בטעם מייפל)
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
230 גר' תערובת אגוזים (פקאן / מלך / לוז - אותם מומלץ לקלות על מחבת, לקלף ולקצוץ קלות)

מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את כל חומרי המלית למעט האגוזים.
מוסיפים את האגוזים ושופכים על גבי הקלתית.
אופים עד שהמלית תפוחה ויציבה, כ- 35 דק'.
מוציאים מהתבנית רק כאשר הפאי קר לחלוטין. וכאמור - מומלץ אפילו לחכות יום נוסף לפני שאוכלים.


























הזמנו כמה חברות לבוקר של תה ופאי פקאנים בחיק הטבע.
פרשנו מחצלת וסידרנו כריות שהשאלנו מפנדה. הרתחנו מים וערכנו את השולחן.











































היה טעים. ונעים.



תגובה 1:

  1. מקסים כרגיל! כמובן עושה מייד תאבון ורצון חשבתי איתכן לאיזה קפה - או תה במקרה הזה...
    ממשיכה לעקוב גם מתאילנד.
    טל

    השבמחק